sport

Brugklassers zeggen vaak dat er een groot verschil is tussen gym op de basisschool en gym op het Eckart. Natuurlijk hebben we mooie ruimtes en materialen, maar het verschil zit ook in de manier waarop les wordt gegeven. Je krijgt vaak een serie lessen waarin je een sport of vaardigheid oefent, zodat je ook écht beter wordt. Dan werp je die speer ineens een stuk verder of blokkeer je succesvol bij volleybal! Dat bereik je niet in je eentje: samenwerken is áltijd belangrijk bij gym. Je zet samen de spullen klaar; helpt anderen bij een oefening en gedraagt je als een goede teamspeler.

Fitness
Fitness is een apart onderdeel van onze gymlessen; we hebben er sinds een aantal jaar een speciale ruimte voor. In de onderbouw leer je met de apparaten omgaan en ben je bezig met fit en gezond leven. In de bovenbouw kan dat uitgebouwd worden naar trainen met gewichten, natuurlijk op een verantwoorde manier. In de fitnessruimte zetten we altijd een fijn muziekje op, net als in de sportschool. En wat ook heel leuk is: met z’n allen just dancen!

Gym in de bovenbouw
In de bovenbouw mag je bij gym aan verschillende sporten ‘snuffelen’; dat heet sportoriëntatie. Je gaat dan naar een andere locatie om bijvoorbeeld te BMX’en, klimmen of schermen. Je kiest wat jou leuk lijkt en bij die sport volg je drie lessen. 

Als je een echte sportfanaat bent en je zit op havo, dan kun je in de bovenbouw het vak BSM kiezen. Die afkorting staat voor bewegen, sport en maatschappij. Je krijgt praktijk- en theorielessen over van alles wat met sport en je lichaam te maken heeft. Zo leer je bijvoorbeeld gymles te geven aan een groep; krijg je een EHBO-cursus en help je mee om een toernooi voor de brugklas te organiseren.

Bekijk nog meer foto’s van sport in de galerij>>