mavo

Leerlingen die op de mavo zitten, zijn vaak erg praktisch ingesteld. Ze leren door te doen. Het liefst werken ze aan opdrachten die te maken hebben met hun dagelijks leven. Daar richten we het onderwijs op in. Ook werk je op de mavo met leergebieden. Daarin zijn verschillende vakken samengevoegd, waardoor het veel duidelijker wordt wat die met elkaar te maken hebben. Een ander voordeel is dat je door de leergebieden les hebt van minder docenten. Dat maakt alles een stuk overzichtelijker. 

Technologie en toepassing 
Vanaf de eerste klas krijgen mavo-leerlingen techniekonderwijs bij het vak technologie en toepassing. Je werkt dan aan projecten waarin je met vragen uit de praktijk aan de slag gaat. Die vragen komen bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven of uit de zorg. Het gaat in dit vak vooral om het toepassen van nieuwe technologie. Voor t&t werkt het Eckart samen met het mbo, met bedrijven en met andere t&t-scholen. 

Vormgeving en Media 
Bij het vak vormgeving en media (v&m) word je uitgedaagd om je ontwerptalent te ontwikkelen. Leerlingen mogen zich op allerlei manieren creatief uiten. Je tekent en schildert, maar krijgt bijvoorbeeld ook les in Photoshop, webdesign, interieurontwerp en street-art. Er is veel ruimte om eigen ideeën uit te werken en je persoonlijke beeldtaal en stijl te ontwikkelen. Bij v&m werken leerlingen meestal individueel en af en toe in kleine groepjes.

Docenten
Ben je benieuwd naar wie er lesgeven op de mavo? Je ziet een heel aantal docenten in het filmpje dat is gemaakt om de eindexamenleerlingen te feliciteren met hun diploma.