mavo

Een mavo-leerling is vaak erg praktisch ingesteld. Die leert door te doen. Het liefst door opdrachten uit te voeren die te maken hebben met het dagelijks leven. Daar houden we natuurlijk rekening mee. Je werkt op de mavo met leergebieden. Daarin zijn verschillende vakken samengevoegd, waardoor het veel duidelijker wordt wat die met elkaar te maken hebben. Een ander voordeel is dat je door de leergebieden les hebt van minder docenten. Dat maakt alles een stuk overzichtelijker. 

Toepassingsgericht onderwijs
Vanaf de eerste klas krijgen alle mavo-leerlingen techniekonderwijs bij het vak toepassingsgericht onderwijs (to). Je werkt dan aan projecten waarin je met vragen uit de praktijk aan de slag gaat. Die vragen komen bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven of uit de zorg. Het gaat in dit vak vooral om het toepassen van nieuwe technologie. Voor to werkt het Eckart samen met het mbo, met bedrijven en met andere scholen. 

Vormgeving en Media 
Bij het vak vormgeving en media (v&m) word je uitgedaagd om je ontwerptalent te ontwikkelen. Leerlingen mogen zich op allerlei manieren creatief uiten. Je tekent en schildert, maar krijgt bijvoorbeeld ook les in Photoshop, webdesign, interieurontwerp en street-art. Er is veel ruimte om eigen ideeën uit te werken en je persoonlijke beeldtaal en stijl te ontwikkelen. Bij v&m werken leerlingen meestal individueel en af en toe in kleine groepjes.

Docenten
Ben je benieuwd naar wie er lesgeven op de mavo? Je ziet een heel aantal docenten in het filmpje dat is gemaakt om de eindexamenleerlingen te feliciteren met hun diploma.