Eckademy

Vooraanmelding Eckademy
Leuk dat uw kind interesse heeft om deel te nemen aan een van onze Eckademyprojecten!
Als u uw gegevens achterlaat via het formulier dan ontvangt u na de zomervakantie meer informatie over de projecten en de aanmeldprocedure: Ga naar het formulier.

Meedraaien
Heb je een havo/vwo- of vwo-advies en wil je graag eens écht meedraaien op het Eckart? Met een uniek kennismakingsproject bieden we je die kans. Zorg ervoor dat je toestemming krijgt van de basisschool en meld je snel aan voor één van de projecten!

Wat gaan we doen?
Bij Eckademy werk je zes weken lang, één ochtend in de week, in een team aan een uitdagend project. Aan het eind van die periode organiseren we een presentatiemarkt, zodat je alles wat je hebt gemaakt kunt laten zien aan je gasten.

Er zijn twee projecten waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je daar meer over.

Waterbestendig bouwen voor de toekomst

Help, de zeespiegel stijgt! Als dat zo doorgaat kan het zijn dat een deel van Nederland onder water komt te staan. Hoe gaat ons land er dan uit zien? Jij gaat daarover nadenken als architect van de toekomst. Je doel is om woningen te bouwen vóórdat het land overstroomt, zodat iedereen op tijd een veilige plek heeft.

Op maandag 8, 15, 22 en 29 november en op 6 en 13 december 2021 werk je op het Eckart aan het project. Je bent dan van 8.30 uur tot 10.00 uur op school.

Op woensdag 15 december 2021 wordt de presentatiemarkt gehouden tussen 15.15 en 16.30u.

Je kan je niet meer inschrijven voor dit project.

——————————————————-

De klanken van een nieuw land

Jullie hebben als team avonturiers een nieuw land ontdekt! Na een verkenningstocht op het eiland blijkt het onbewoond te zijn. Samen gaan jullie ervoor zorgen dat je kunt leven op het eiland. De teamleider van de expeditie, Johannes Cornelis van Hollandia, is thuisgebleven en is zeer benieuwd naar jullie ontdekking. Hij komt binnenkort met een team naar het eiland om te kijken hoe het land eruitziet, welke taal er gesproken wordt, wat het volkslied is en hoe de vlag of hét souvenir eruitziet. Jij gaat het land, de taal, het volkslied en een vlag of souvenir ontwerpen.

Op maandag 17, 24 en 31 januari en op 7, 14 en 21 februari 2022 werk je op het Eckart aan het project. Je bent dan van 8.30 uur tot 10.00 uur op school.

Op woensdag 23 februari 2022 wordt de presentatiemarkt gehouden tussen 15.15 – 16.30u.

Deze Eckademy is al volgeboekt!

Je mag je voor één van de projecten inschrijven. Mocht je graag aan beide projecten willen deelnemen dan kun je een mail sturen zodat je op de reservelijst komt. Voor meer informatie kun je mailen naar n.schoo@eckartcollege.nl