aanmelden

Aanmelden leerlingen die overstappen
De aanmeldweek voor VO-leerlingen die een overstap willen maken vanuit een andere school is van 20 tot 24 mei.

Helaas zijn sommige jaarlagen al vol. Daar kun je je dus niet meer voor aanmelden. Dit geldt voor:
– mavo 3 en 4;
– mavo/havo 2;
– havo 2, 3, 4 en 5;
– vwo 3, 4, 5 en 6.

Binnen de leerjaren mavo 2, masterclass 2, masterclass 3 en vwo 2 is nog beperkt plaats.

Wil je je aanmelden? Stuur dan in de periode van 20 t/m 24 mei een e-mail naar info@eckartcollege.nl. Vermeld in deze e-mail in ieder geval alvast het volgende: – je naam, adres en woonplaats; – de afdeling en het leerjaar waarvoor je je aanmeldt; – de school waarop je nu zit. Vervolgens sturen wij je een aanmeldformulier en ontvang je een uitnodiging voor een oriënterend gesprek. Nadat we alle gegevens van je huidige school hebben ontvangen, nemen we je aanmelding in behandeling en hoor je zo snel mogelijk of je bent toegelaten op het Eckartcollege. Bij vragen kun je een e-mail sturen naar info@eckartcollege.nl of telefonisch contact opnemen met onze school via 040-2972222.


Als je in groep 8 van de basisschool zit, dan mag je binnenkort een keuze maken voor een middelbare school. Wat leuk dat je blik is gevallen op ‘t Eckart! 

Dit jaar is het aanmelden op een middelbare school in de regio Eindhoven Kempenland nét even anders dan normaal. Alle scholen gaan gebruik maken van een centraal, digitaal systeem voor het aanmelden. Het systeem waarin we dat doen heet LDOS. Van de basisschool heb je een inlogcode gekregen om in te kunnen loggen op www.ldos.nl en een keuze te kunnen maken voor een middelbare school. Elke school heeft in dit systeem aangegeven hoeveel plaatsen er maximaal in de brugklas zijn. Op die manier kunnen de scholen zorgen dat er voldoende kwaliteit kan worden geleverd, of dat alle klassen in het schoolgebouw passen. 

Op het Eckart kun jij je aanmelden voor de mavo-brugklas, mavo/havo-brugklas, de havo/vwo-brugklas, de vwo-brugklas of de masterclass-brugklas.

Welk advies heb je nodig voor onze brugklassen?
advies basisschooltype brugklas Eckartcollege
vmbo gtmavo  
vmbo tl (mavo)mavo  
vmbo tl (mavo)/havomavomavo/havo 
havomavo/havohavo/vwo 
havo/vwohavo/vwovwo 
vwohavo/vwovwomasterclass 

Er is voor schooljaar 2024-2025 op het Eckart plaats voor 11 nieuwe brugklassen. Als er op een bepaald niveau meer aanmeldingen zijn dan dat er plaatsen zijn, wordt er door de notaris geloot. Ook dit gaat via het centrale systeem. Als je al een broer of zus bij ons op school hebt, hoef je niet mee te loten. Ook als je ouder(s)/verzorger(s) werken op het Eckart of het Nuenens College hoef je niet deel te nemen aan een eventuele loting.

Aanmelden kan van maandag 25 maart t/m zondag 31 maart. Meer informatie over hoe het aanmelden precies in zijn werk gaat, vind je in deze folder.

Je hoeft voor de aanmelding in de meeste gevallen dus niet meer naar het Eckartcollege te komen. Er zijn drie situaties waarin je wel op school komt aanmelden:

  • Je maakt gebruik van een voorrangsregel (broertje/zusje/ouder/verzorger).
  • Je zit op een school buiten de regio Eindhoven Kempenland en hebt dus geen inlogcode voor LDOS van de basisschool ontvangen.
  • Je gaat vanuit het Stedelijk College EOA naar de brugklas.

We nodigen je in deze gevallen van harte uit om op maandag 25, dinsdag 26 of woensdag 27 maart naar het Eckartcollege te komen en je hier persoonlijk te komen aanmelden. Neem je dan wel je schooladvies vanuit de basisschool en een geldig identiteitsbewijs mee? Vanaf 18 maart vind je hier een datumprikker, zodat je een goed moment kunt inplannen.

Ook als je het lastig vindt om je digitaal aan te melden, mag je de datumprikker gebruiken voor een afspraak. Onze medewerkers helpen je graag! Kies in dat geval bij het invullen van de datumprikker  voor de optie ‘anders’.

In alle andere gevallen meld je je online aan via het ouderportaal in LDOS. De inloggegevens krijg je van jouw basisschool.

Aanmelden voor hogere leerjaren
Als je vanaf het Antoon Schellenscollege, Helder of Global College naar een andere klas dan de brugklas wilt, dan vragen we je ook om een afspraak in te plannen via de datumprikker.
Kies voor de optie ‘anders’ en vermeld op welke school je nu zit.

In alle andere gevallen meld je je online aan via het ouderportaal in LDOS. De inloggegevens krijg je van jouw basisschool.

Heb je toch nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen!

Voor verdere informatie: https://www.swveindhovenkempenland.nl/ouders/overstap-naar-voortgezet-speciaal-onderwijs