kunst

Vormgeving & media
Wat vroeger het vak tekenen was, heet nu vormgeving & media. Die nieuwe naam was wel nodig, want het vak is zó veel meer dan tekenen alleen! Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden van opdrachten.

Gifje
Je gaat bij v&m een animatie maken. Animeren betekent letterlijk ‘tot leven wekken’. Voor deze opdracht bedenk je een klein figuurtje én een beweging, bijvoorbeeld duiken. Met de piskelapp maak je tien verschillende losse beelden (frames) die elkaar opvolgen; zo lijkt het net of jouw figuurtje écht in het water duikt. Dat water kun je trouwens ook nog mooi laten opspatten. Net als bij een gifje op je telefoon, kan dat beeld zich blijven herhalen en dat ziet er erg grappig uit! Hieronder zie je drie gifjes die brugklassers gemaakt hebben.

Dreamscape
Misschien heb je weleens gedroomd dat jouw huis op een heel vreemde plek stond, of dat je met bed en al dobberde op de Grote Oceaan. Zoiets kan natuurlijk niet in het echt, maar wél in de kunststroming ‘surrealisme’. Daarin staan fantasie en droombeelden centraal. Voor deze opdracht maak je een surrealistisch landschap waarvoor je je laat inspireren door jouw dromen of bijzondere beelden in je leven. Je gebruikt de collagetechniek: het werk bestaat uit losse beelden die je knipt en plakt. In de les leer je hoe je daarmee diepte in de afbeelding kunt krijgen.


Bekijk nog meer werken van onze leerlingen in de galerij>>

Schoolorkest
In de eerste klas heb je natuurlijk het vak muziek, maar ook buiten lestijd kun je zingen of een instrument bespelen: in het Eckartorkest! Dat bestaat uit leerlingen en docenten die héél blij worden van samen muziek maken. Ze spelen zowel pop, klassiek als filmmuziek en treden bijvoorbeeld op bij de diploma-uitreiking, op de open dag en bij Eckart in concert in de Effenaar.  

Is dit iets voor jou? Meld je dan aan bij Jaap van Wershoven via j.vanwershoven@eckartcollege.nl

Theater
Studenten van de Academie voor Theater geven een avond in de week les aan alle leerlingen die graag toneelspelen. In een groepje maak je een stuk dat opgevoerd wordt in de aula van het Eckart. Kijk maar eens naar de volgende filmpjes! 

Past toneelspelen helemaal bij jou? Meld je dan aan bij Thea van Erp via t.vanerp@eckartcollege.nl