Sophie

‘Ik ben één keer naar een open avond op het Eckart geweest en ik vond het hier meteen leuk. Met een groep vriendinnen heb ik toen dramales gehad. Sowieso gingen heel veel vrienden en vriendinnen naar deze school, dus dan wil je ook. Als iedereen naar het Frits Philips zou gaan, had ik daar waarschijnlijk voor gekozen, haha.

Toen we op kamp gingen, zat ik gespannen in de bus. De eerste indruk is gewoon belangrijk. Je probeert zo aardig mogelijk tegen iedereen te zijn. Maar toen we er waren, was ik juist heel erg op m’n gemak. Terwijl ik met mensen op een kamer sliep die ik nog helemaal niet kende! Die kamer was aan een soort plein, dus iedereen riep naar je vanuit andere kamers. Dat was superleuk. Ik vond het echt jammer dat we niet langer konden blijven.

Ik denk dat geschiedenis mijn lievelingsvak is. Het is interessant en de leraar is leuk. Hij legt alles uit op een manier die bij mijn brein past. Bijvoorbeeld met een woordweb of een soort samenvatting op het bord. Laatst moesten we het graf van een farao natekenen en toen ging iemand als dode liggen en hebben we er allemaal ‘dure’ spullen omheen gelegd. Daardoor onthoud ik alles veel beter. 

Dat je zo veel verschillende leraren hebt, vind ik fijn, maar ook weer stom. Als je op de basisschool iemand hebt die niet uitlegt op een manier die jij fijn vindt, dan zit je daar een jaar lang mee. Dat is hier niet zo. Iedereen heeft een andere stijl van lesgeven. Een nadeel is dat ik daar wel aan moest wennen. Maar een docent hoeft natuurlijk niet de les speciaal aan te passen voor mij! Een andere leerling vindt die aanpak misschien juist fijn.’