Luuk (b1a)

‘Mijn zus is twee jaar ouder en toen zij een middelbare school zocht, ging ik mee naar de open dagen. Ik wist in groep 6 al zeker dat ik naar het Eckart wilde. Mijn advies was eerst een beetje te laag, maar ik wilde zó graag dat ik met de directeur van de school in gesprek ben gegaan. Mijn belangrijkste argumenten waren dat ik geen eindcito had kunnen maken en dat ik faalangst had. Daardoor scoorde ik nooit zo goed op toetsen waarvoor ik niet kon leren. Uiteindelijk mocht ik toch naar de mavo. En nu heb ik supergoede cijfers. Als ik m’n diploma heb, wil ik ook nog graag voor havo gaan. Gewoon omdat je dan alle kanten op kunt.  

Engels is m’n lievelingsvak. De docent is ook heel fijn. Ze legt echt rustig uit en als je een keer een laag cijfer haalt, geeft ze je heel veel hulp. Ze helpt je er echt doorheen. Dat had ik laatst ook. Mijn cijfer voor de testweek was laag, maar toen heeft ze me weer vertrouwen gegeven. 

Er is eigenlijk niks om je zorgen over te maken. Je wordt bijvoorbeeld ook door de minimentoren goed geholpen, dat zijn bovenbouwleerlingen bij wie je altijd terechtkunt. Daar heb ik echt veel aan gehad. Ik kwam ze zo vaak tegen dat ze me steeds de weg konden wijzen. En het was gewoon altijd gezellig. Nu heb ik ze natuurlijk niet meer zo nodig. Tegen iemand uit groep 8 zou ik willen zeggen: je komt er wel!’