Koen (b1v)

‘Bij het Eckart had ik gewoon het beste gevoel. Ik weet niet precies waardoor dat kwam. Het gebouw vind ik bijvoorbeeld fijn, ook al is het al best oud. Tussen de lessen heb je vijf minuten looptijd en dan kun je mooi je energie kwijt door naar de andere kant van de school te lopen. Bij heel veel scholen heb je één gebouw; hier kom je tussendoor tenminste buiten. Het is ook een gezellig moment: even kletsen met je vrienden.

Mijn klas is heel leuk. Eerst gingen we steeds met z’n allen voetballen in de pauze op de sportvelden; daarna deden we vaak rondje om de tafel. Omdat we nu halve dagen naar school gaan, hebben we helaas geen pauze op school. 

Ik vind het wel goed geregeld hier, ook tijdens de coronatijd. Mijn broer zit op een andere school en daar hadden ze online lessen van 40 minuten. Het lijkt me heel lastig om dan je aandacht erbij te houden. Bij ons was het 25 minuten en in die tijd kon je misschien wel méér leren dan in die langere lessen. In de middag had je nog genoeg tijd om opdrachten te maken. 

Gym is m’n lievelingsvak. Dat is wel heel anders dan op de basisschool. Nu doen we meerdere lessen één sport zodat je daar echt beter in wordt. Ik wist eigenlijk bijna niks van basketbal en nu heb ik de spelregels geleerd en hebben we wedstrijden gespeeld. 

Vanuit Son moet ik 35 minuten fietsen, maar als je iemand hebt om samen mee te gaan, is dat niet zo erg. De weg kende ik ook binnen twee dagen al. En anders heb je altijd nog google maps.’