Hanna (b1e)

‘Mijn vader zat vroeger ook op het Eckart. Ik heb geen leraren die hij heeft gehad, maar hij herkent wel veel. Sommige dingen zijn in die jaren niet veranderd, zoals de gangen. Maar dat we nu laptops hebben, is wel heel anders. Voor Engels werk ik bijvoorbeeld graag met de laptop. We hebben een soort overhoorsysteem zodat je je goed kunt voorbereiden op de testen. Het is ook heel handig als je een keer je boek bent vergeten, want dan kun je alles online vinden. Toch zou ik niet zonder boeken willen; tekst op papier leest wel fijner. Maar typen is natuurlijk handiger dan schrijven. 

Ik had me heel erg op het kamp verheugd, maar dat kon niet doorgaan dit jaar. In plaats daarvan hadden we de eerste week allemaal activiteiten om elkaar beter te leren kennen. En met z’n allen frietjes eten op het schoolplein. Vooral het sporten vond ik leuk; daarmee heb ik ook de meeste vrienden gemaakt. Van sport hou ik sowieso. Ik zou best graag gymlerares willen worden of in het leger. Iets fysieks in ieder geval. Als ik op school gym heb, ga ik lekker even ‘volle bak’ en daarna kan ik weer goed leren in de klas. 

Toen ik in groep 8 zat, was ik heel bang voor het huiswerk en de toetsen. Ik dacht dat ik stress zou krijgen. Maar het huiswerk valt echt wel mee; ik ben er in een uurtje ofzo wel mee klaar. Om de testweek kan ik me wel druk maken, omdat je dan voor alle vakken moet leren. Als ik dan stress heb, praat ik vaak even met m’n ouders. Het helpt ook om te huilen, haha! Na een huilbui is alles weer helemaal prima.’