Chaima

‘M’n favoriete vak is vormgeving en media. Ik heb altijd een tekenboek bij me, gewoon voor als ik me verveel. Manga & Anime-stijl vind ik superleuk. Bij v&m hebben we verschillende projecten en je werkt ook steeds met andere materialen. Laatst hebben we een schets van een stilleven gemaakt. Ik heb veel manga-dingetjes in mijn kamer, dus die heb ik gebruikt. De vrijheid in het vak vind ik leuk en de docent is best wel lief. 

Soms kijken mensen naar de leraar zoals ze kijken naar het vak. Wat ze vinden van het vak, vinden ze automatisch ook van de leraar. Maar ik kijk meer naar de persoon, naar hoe ze zijn. De docent Frans is bijvoorbeeld heel erg aardig, maar niet iedereen vindt het vak leuk. Ik spreek best wel goed Frans omdat m’n moeder en vader het spreken. Ze leerden het in Marokko. 

De pauze is eigenlijk het beste gedeelte van het hele rooster. Omdat dit het eerste schooljaar is, hebben mijn vrienden en ik nog zó veel wat we niet weten van elkaar. We leren elkaar steeds beter kennen. Met één meisje heb ik echt een heel goede band. En we kennen elkaar pas sinds het kamp! Daar bleek dat we dezelfde serie heel goed vonden, Vampire Nights, en daar gingen we over praten.

Ik zou later wel minimentor willen worden. Een minimentor voelt nog een beetje als kind; je hebt snel een band. De mentor is al volwassen en de afstand is wat groter. Het is supergrappig als je jouw minimentoren tegenkomt op school. Dan vragen ze wat er allemaal gebeurd is in de klas en daar praten we dan over. Nu is dat wel minder dan in het begin, maar in de groepsapp houden we contact.’