Uitslag wiskundewedstrijd WM2

We hebben drie winnaars! Lees hier verder...

Publieksprijs voor Technasium Eckartcollege

Quinn van Veen, Ted Jansen, Timo Bossema en Floris Damen uit H2A hebben de publieksprijs van de Technasium Top Award gewonnen! Zij bedachten in opdracht van de brandweer een digitaal systeem dat tijdwinst oplevert bij een woningbrand door brandweer en omwonenden te alarmeren. Gefeliciteerd met dit succes!

Agenda periode 4

De agenda van periode 4 staat op de site! Klik hier.

Eckart in Concert

Eckart in Concert in de Effenaar: woensdag 23 april en donderdag 24 april. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Kaartverkoop: 5 Euro per kaart, vanaf woensdag 9 april tijdens de EERSTE pauze bij de kassa voor de receptie. Reserveren: 040-2972222. Op de dag van het concert kun je ook kaartjes kopen aan de kassa van de Effenaar. Klik hier voor het programma van 23 april, en hier voor het programma van 24 april.

Herexamentrainingen Lyceo

LET OP: inschrijven is nog mogelijk, maar hoe langer je wacht hoe kleiner de kans dat je nog mee kunt doen!! Lees hier verder...

Technasium Top Award

We hebben de Technasium Top Award gekregen! Lees hier meer...
Nu op naar de finale! Lees hier meer...

Nieuws van Spectrum Brabant

Op 16 april wordt een lezing gehouden door Peter Vermeulen over Autisme en concepten. Klik hier voor meer informatieof ga naar de site van Spectrum Brabant: www.spectrumbrabant.nl  

De oudervereniging

De oudervereniging bestaat uit ouders die schoolgaande kinderen hebben op het Eckart College Eindhoven. Ouders zijn hiervan ook automatisch lid.

Het doel van de oudervereniging is enerzijds het behartigen van de belangen van de ouders en anderzijds zal zij input geven aan- en samenwerken met de schoolleiding. Het fungeren als klankbord voor de ouders is een belangrijke taak maar daarnaast stelt de oudervereniging zich ook als taak om de betrokkenheid van ouders bij het leren van hun kinderen op het Eckart College te vergroten. Zo ondersteunt en initieert de oudervereniging bijvoorbeeld extra activiteiten die van grote toegevoegde waarde zijn in het leerproces van de leerlingen:

Beroepenvoorlichting
Het kiezen van een vakkenpakket (stream) is al moeilijk genoeg, vooral als je nog niet direct weet wat je later wilt worden. Daarom ondersteunt en organiseert de oudervereniging mede een jaarlijkse beroepen voorlichtingsavond. In samenwerking met het lyceum Bisschop Bekkers komen eind januari circa 60 mensen uit de praktijk vertellen wat hun beroep in houdt. Door middel van deze voorlichting krijgen leerlingen een beter idee wat bepaalde beroepen inhouden en is dit een uitstekend hulpmiddel bij het kiezen van een profiel.

Eindexamen cadeau
Het halen van je diploma is het doel van leren op het Eckart College. Tijdens deze periode gebeurt er natuurlijk veel in de beleving van de leerling. Het is goed om dat op papier te zetten zodat men het later nog eens met veel plezier kan teruglezen. Ook mentoren vertellen hun ervaringen over het schooljaar en de begeleiding van de eindexamen klassen. In de vorm van een jaarboek wordt dit tijdens de diploma uitreiking namens de oudervereniging (en dus ook u!) aangeboden aan de leerlingen.


Via de INFO, het informatie blad van het Eckart College, houden wij u op de hoogte van onze activiteiten. Indien u mee wilt helpen met de oudervereniging dan bent u van harte welkom!  We kunnen altijd enthousiaste mensen en frisse ideeën gebruiken.

U kunt dan contact opnemen met:
oudervereniging@eckartcollege.nl

Hoe dyslectischslimsneljongoud
je ook bent.
Je wordt
groot op
't Eckart.