Uitslag wiskundewedstrijd WM2

We hebben drie winnaars! Lees hier verder...

Publieksprijs voor Technasium Eckartcollege

Quinn van Veen, Ted Jansen, Timo Bossema en Floris Damen uit H2A hebben de publieksprijs van de Technasium Top Award gewonnen! Zij bedachten in opdracht van de brandweer een digitaal systeem dat tijdwinst oplevert bij een woningbrand door brandweer en omwonenden te alarmeren. Gefeliciteerd met dit succes!

Agenda periode 4

De agenda van periode 4 staat op de site! Klik hier.

Eckart in Concert

Eckart in Concert in de Effenaar: woensdag 23 april en donderdag 24 april. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Kaartverkoop: 5 Euro per kaart, vanaf woensdag 9 april tijdens de EERSTE pauze bij de kassa voor de receptie. Reserveren: 040-2972222. Op de dag van het concert kun je ook kaartjes kopen aan de kassa van de Effenaar. Klik hier voor het programma van 23 april, en hier voor het programma van 24 april.

Herexamentrainingen Lyceo

LET OP: inschrijven is nog mogelijk, maar hoe langer je wacht hoe kleiner de kans dat je nog mee kunt doen!! Lees hier verder...

Technasium Top Award

We hebben de Technasium Top Award gekregen! Lees hier meer...
Nu op naar de finale! Lees hier meer...

Nieuws van Spectrum Brabant

Op 16 april wordt een lezing gehouden door Peter Vermeulen over Autisme en concepten. Klik hier voor meer informatieof ga naar de site van Spectrum Brabant: www.spectrumbrabant.nl  

Begeleiding

Het Eckartcollege onderscheidt leerlingen die algemene ("gewone") begeleiding en leerlingen die speciale zorg nodig hebben. De algemene begeleiding wordt verzorgd door: klas- en vakdocenten en Mini-mentoren.

Speciale leerlingbegeleiding wordt gecoördineerd door de zorgcoördinator. Dit gebeurt wanneer zich leerproblemen of keuzevragen voordoen en bij vragen op het gebied van persoonlijkheids-ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het team Studiehulp en Zorg coördineert de hulp bij leerproblemen.

Onder de speciale zorg vallen: 
Studiebegeleiding
Remedial teaching
Reteaching
Leerlingbegeleiders 
Vertrouwenspersonen
Vertrouwensleerlingen
Decanen
Moderamen

 

Hoe dyslectischslimsneljongoud
je ook bent.
Je wordt
groot op
't Eckart.